Infrarood panelen en temperatuur

Informatie Elbo-therm panelen:

Infrarood panelen van Elbo-therm zijn van hoge kwaliteit en staan prachtig in uw woon- en werkomgeving. 

Alle infrarood panelen zijn voorzien van een wandhouder uitgezonderd het 200 Watt standaard model, hier heeft u de keuze tussen een wandhouder of voetsteunen (geen meerprijs) en het systeemplafond paneel. Het Standaard paneel van 1000 Watt, de Zeshoek en het Rond paneel hebben standaard een plafondhouder (bij de prijs inbegrepen). Wilt u deze panelen aan de wand bevestigen vermeld dit dan even bij de bestelling.

Wilt u een ander paneel aan het plafond of aan een schuin dak, dan dient u er een plafondhouder bij te bestellen.

Kabellengte:

Let op de benodigde kabellengte; De meeste panelen hebben een snoer van 2,5 meter. Uitzondering hierop is het 200 Watt paneel, hiervan is de lengte 1,5 meter. Is dit niet genoeg dan is het zaak de verlenging van de kabel zo kort mogelijk te houden; hoe langer het snoer, hoe meer vermogensverlies.

Stekker:

Alle panelen zijn voorzien van een kabel mét stekker, met uitzondering van de terrasheaters; deze zijn zonder stekker.

In welke ruimte kan ik de panelen gebruiken?

De Infrarood panelen kunnen binnen in iedere ruimte geplaatst worden. Daarbij moet wel gelet worden of het vochtige ruimtes zijn zoals bijvoorbeeld de badkamer. Voor een natte ruimte moet een paneel minimaal beschermingsklasse IP65 zijn; de Badkamer panelen met handdoekhouder zijn dit standaard. Een Basic/Standaard paneel is normaal beschermingsklasse IP44 maar wil je een Standaard paneel, bijvoorbeeld aan het plafond, in de badkamer dan kan dit ook. Deze kunnen IP65 gemaakt worden, dit kunt u aangeven bij het bestelproces. Let wel: alle panelen moeten met een minimale afstand van 1-1,5 mt. van de douchestraal gemonteerd/geplaatst worden.

Hoe monteer ik een paneel?

Voor de Gebruikers- en montagehandleiding van Elbo-therm panelen: Klik hier

Paneelsteunen

Alle panelen zonder frame zijn "mobiel" te gebruiken, de voetsteunen kunt u apart bestellen.

De meeste panelen zijn in bijna alle RAL kleuren leverbaar. De standaardkleur is Ral 9016, deze is op voorraad. De levertijd van overige Ral kleuren is ongeveer 2-3 weken, de kleur (Ral nummer) kunt u aangeven bij het bestelproces.

Temperatuur

Om de temperatuur in een ruimte te regelen is een thermostaat belangrijk. Gebruikt u het infrarood paneel alleen als bijverwarming in b.v. de woonkamer waar ook al c.v. zit dan is een thermostaat niet nodig. Het is juist voordelig dat de thermostaat van de c.v. eerder op temperatuur is en daardoor de c.v. op een laag pitje zet; dit bespaart gas. In ruimtes waar geen andere thermostaat aanwezig is kunt u er wel een plaatsen, dan heeft u de temperatuur zelf in de hand. Thermostaten zijn ook verkrijgbaar op deze website.

Klik hier voor de gebruikers- en montagehandleiding van Elbo-therm panelen.

De prijzen zijn vanaf-prijzen, inclusief BTW  en verzendkosten. Afhalen in Lichtenvoorde is ook mogelijk. De keuze geeft u aan bij het bestelproces.

De techniek achter infrarood verwarming

Warmte met elektriciteit ...
Daarbij denkt iedereen aan de kleine electrische kachel van 2000 Watt, die hoogstens een beetje handen kan opwarmen. Dat was gisteren, nee eergisteren..

De infraroodtechnologie is tegenwoordig veel geavanceerder: met een infraroodverwarming kan de infraroodstraling C van de zon exact worden gekopieerd. Deze straling is zo effectief dat als vuistregel maar 50-90 Watt per vierkante meter nodig is om een behaaglijke warmte in de (woon) ruimtes te bereiken met infraroodtechnologie. Voor een gemiddeld geïsoleerde ruimte wordt 70 Watt per m2 aangehouden.

Wij bevelen onze klanten de beste manier om nog meer energie te besparen aan, dat is namelijk de isolatie. Met moderne topisolatie van uw woonruimte wordt de vereiste stroomwaarde zelfs verlaagd tot 40 Watt / m². Natuurlijk kunt u ook verschillende infraroodpanelen in één ruimte plaatsen, afhankelijk van uw individuele wensen.

Let op! Plaats de infrarood panelen altijd zodanig dat de vrije, onbelemmerde doorgang van de infraroodgolven gegarandeerd is. Plaats geen voorwerpen, gordijnen, meubels etc. direct voor het infraroodpaneel.                

De meeste infrarood panelen die wij leveren komen rechtstreeks van de fabrikant. Infrarood Achterhoek is o.a. dealer van Elbo-therm Infrarot Heizung; Volgens de Duitse Consumentenbond één van de beste verwarmingspanelen en natuurlijk gemaakt met de alom bekende Duitse "Grundlichkeit". Ze hebben stuk voor stuk een veiligheids- en kwaliteits certificaat én zijn voorzien van het VDE en TÜV keurmerk. Dit is voor ons heel belangrijk omdat wij onze klanten niet willen teleurstellen met een infrarood verwarming die je na een half jaar weg kunt doen omdat hij geen warmte meer afgeeft. Daarom zit op de meeste panelen 5 jaar garantie en een enkele, de panelen van keramiek en de keramische heaters, 2 jaar. Hiermee wordt ook aangetoond dat de panelen de investering waard zijn, de prijs-kwaliteitsverhouding klopt gewoon. Klik hier voor de gebruikers- en montagehandleiding van Elbo-therm panelen. 

Elbo-therm Infraroodpanelen produceren vrijwel geen elektrosmog. Het magnetische veld is minder dan de veldsterkte van een normale gloeilamp. De oppervlaktetemperatuur van de verwarming,- uitgerust met infraroodtechnologie, is maximaal 90 graden Celsius - productie volgens VDE. Er is geen gevaar voor ernstige brandwonden als het infraroodpaneel wordt aangeraakt.

Over kwaliteit en de voor- en nadelen

Kwaliteit van infrarood panelen:

Alle producten die wij leveren worden in Europa onder strikte kwaliteitsnormen vervaardigd.

Met het CE-keurmerk verklaart de fabrikant, in overeenstemming met EU-verordening 765/2008, dat het product voldoet aan de eisen die in de communautaire harmonisatiewetgeving vastgelegd zijn.

EG-richtlijn 2002/95 / EG betreft de beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur en regelt het gebruik van gevaarlijke stoffen in apparatuur en componenten. Het wordt, evenals de respectieve omzetting in nationaal recht, gezamenlijk aangeduid met de afkorting RoHS.

Voordelen infrarood verwarming:

Economische voordelen:
-Tot 50% minder aanschaf- en verwarmingskosten in vergelijking met andere verwarmingssystemen
-Verwarmingsrendement is bijna 100% en dit niveau wordt ook behouden
-Geen warmtecoating (opstijgende warme lucht, warm bovenaan, koud onderaan) - daarom goed geschikt voor hoge ruimtes
-Geen zuurstofverbruik
-Onderhoudsvrij (in tegenstelling tot brander, boiler, open haard)
-Geen extra kosten door schoorsteenvegen of opslag van hout, olie of pellets
-Eenvoudige montage via stekker
-Zeer lage installatiekosten
-Lange levensduur omdat er geen bewegende delen zijn
-Ruimtebesparend

Ecologische voordelen:
-Weinig energieverbruik door directe bestraling
-In combinatie met groene stroom de schoonste verwarming wereldwijd
-Geen uitstoot
-Comfortabel ruimteklimaat
-Hygiënisch; geen storende tocht
-Geen stofwerveling
-Geen droge lucht

Nadelen:

Nadelen van infraroodverwarming:
Verwarming met elektriciteit heeft nog steeds een slechte reputatie in Europa. Het argument is: de opwekking van elektriciteit is niet erg efficiënt en de kosten per kilowatt/uur voor elektriciteit zijn hoger dan voor olie en gas, al duurt dat niet zo lang meer door stijging van de gasprijzen. De energie die wordt verbruikt om de olie van het booreiland naar het vaste land- en naar de woning te transporteren wordt vaak vergeten.

De meesten denken dan ook aan power heaters, die eigenlijk energieslurpers zijn. Conventionele verwarmers kunnen echter niet worden vergeleken met de moderne infraroodverwarmers. Met name lobbyisten in de olie-industrie verspreiden wilde kritiek op internet over infraroodstralers om consumenten onrustig te maken omdat ze bang zijn voor de dalende verkoop van olie. Maar laat u zich daardoor niet weerhouden, ieder is baas over zijn eigen portomonaie. 

Kijk ook eens op https://nl.wikipedia.org/wiki/Infraroodpaneel voor meer informatie.

"Het zal zeker nog een paar jaar duren voordat deze vooroordelen verdwijnen en infraroodverwarming een gerespecteerd en ecologisch haalbaar alternatief is geworden". 

Bovenstaande zin is inmiddels achterhaald; infrarood verwarming wordt tegenwoordig gezien als een uitstekende en eenvoudige oplossing voor het oplossen van het verwarmings-probleem. Steeds meer mensen zien en voelen nu de voordelen en velen hebben het gas al vaarwel gezegd en verwarmen alleen nog met infrarood. 

Heeft u vragen over de voor- en nadelen van infrarood verwarmingssystemen?
Wij informeren u persoonlijk. Neem contact met ons op en leer meer over infrarood en onze producten.

© 2019 - 2024 MetM | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel