FAQ en advies over infrarood verwarming.

Bekijk hier de meest gestelde vragen over waar je op moet letten bij aankoop/overstappen op infrarood verwarming:

Hoeveel Watt heb ik nodig?

Om tot een goede keuze te komen kunt u uitgaan van het volgende:

Voor een zeer goed geïsoleerde ruimte (inclusief kieren) kunt u uitgaan van +/- 50 Watt per m², bij een normale plafondhoogte van ongeveer 2,40 m. - 2,80 m.

Voor een slecht geïsoleerde ruimte, b.v. een oude boerderij, 1-steens muren of veel ramen, heeft u 90 Watt per m². nodig.

Is uw woning/ruimte gemiddeld geïsoleerd ga dan uit van 70-75 Watt per m². 

Is de ruimte erg groot of zitten er b.v. hoeken in, verdeel het totaal benodigde Wattage dan over meerdere panelen waarbij een paneel bij de zitplekken wat meer vermogen heeft dan op de plek waar alleen langs gelopen wordt.

Wil je graag persoonlijk advies over infrarood verwarming bij jou thuis neem dan contact met ons op.

Kabellengte:

Let op de benodigde kabellengte; De meeste panelen hebben een snoer van 2,5 meter. Uitzondering hierop is het 200 Watt paneel, hiervan is de lengte 1,5 meter. Is dit niet genoeg dan is het zaak de verlenging van de kabel zo kort mogelijk te houden; hoe langer het snoer, hoe meer vermogensverlies.

Stekker:

Het is natuurlijik erg handig als er al een stekker aan de kabel zit zodat je niet zelf hoeft te klussen; onze panelen hebben dat standaard!

In welke ruimte kan ik de panelen gebruiken?

De Infrarood panelen kunnen binnen in iedere ruimte geplaatst worden. Daarbij moet wel gelet worden of het vochtige ruimtes zijn zoals bijvoorbeeld de badkamer. Voor een natte ruimte moet een paneel minimaal beschermingsklasse IP65 zijn; Wij hebben infrarood panelen die standaard IP65 zijn (Badkamerpaneel, Spiegel) of IP65 gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld het Standaard/ Basic paneel of de Zeshoek, dit kunt u aangeven bij het bestelproces. Let wel: alle panelen moeten met een minimale afstand van 1-1,5 mt. van de douchestraal gemonteerd/geplaatst worden.

Hoe monteer ik een paneel?

Voor de Gebruikers- en montagehandleiding van Elbo-therm panelen: Klik hier

 

© 2019 - 2024 MetM | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel