De beste verwarming is altijd de zon, die d.m.v. hittegolven energie afgeeft die van vitaal belang is.

Deze hittegolven dringen de lucht binnen en verwarmen de aarde en de mensen. Dit effect merk je bijvoorbeeld in de hoge bergen waar je de zon, ondanks de koude temperaturen, toch kunt voelen: het is heerlijk warm zodra de zonnestralen je huid bereiken.

Na jaren van onderzoek is de hittegolfverwarming van vandaag ontwikkeld om het effect van dit natuurlijke proces ook in woonruimtes te creëren: De infrarood verwarmingspanelen.

De hittegolven werken op dezelfde manier als de stralen van de zon, ze verwarmen niet de luchtmassa maar de vaste materialen zoals meubilair, vloeren, muren en natuurlijk het menselijk lichaam; de aangename warmte is meteen daar waar het nodig is. Vaste materialen slaan warmte op en geven het ook weer af aan de omgeving, hierdoor ontstaat er een aangenaam binnenklimaat.

Andere voordelen van infrarood verwarming:

  • Geen stofwerveling.
  • Meerdere plaatsingsmogelijkheden (mobiel, wand, plafond, systeemplafond).
  • Gebruik van normaal stopcontact.
  • Leverbaar met thermostaat.
  • Efficiënt en kostenbesparend; met minder Wattage toch de gewenste temperatuur bereiken.
  • Ook als bijverwarming waardoor de c.v. een paar graden lager kan.
  • In vele varianten verkrijgbaar; voor iedere ruimte het juiste paneel.
  • Ideaal voor mensen met spier- en gewrichtsproblemen.

En heeft u zonnepanelen op het dak? Dan bent u uw eigen energieleverancier en verwarmt u uw woning optimaal.

De techniek achter infrarood verwarming

Warmte met elektriciteit ...
Daarbij denkt iedereen aan de kleine electrische kachel van 2000 Watt, die hoogstens een beetje handen kan opwarmen. Dat was gisteren, nee eergisteren..

De infraroodtechnologie is tegenwoordig veel geavanceerder: met een infraroodverwarming kan de infraroodstraling C van de zon exact worden gekopieerd. Deze straling is zo effectief dat als vuistregel maar 50-90 Watt per vierkante meter nodig is om een behaaglijke warmte in de (woon) ruimtes te bereiken met infraroodtechnologie. Voor een gemiddeld geïsoleerde ruimte wordt 70 Watt per m2 aangehouden.

Wij bevelen onze klanten de beste manier om nog meer energie te besparen aan, dat is namelijk de isolatie. Met moderne topisolatie van uw woonruimte wordt de vereiste stroomwaarde zelfs verlaagd tot 40 Watt / m². Natuurlijk kunt u ook verschillende infraroodpanelen in één ruimte plaatsen, afhankelijk van uw individuele wensen.

Let op! Plaats de infrarood panelen altijd zodanig dat de vrije, onbelemmerde doorgang van de infraroodgolven gegarandeerd is. Plaats geen voorwerpen, gordijnen, meubels etc. direct voor het infraroodpaneel.                

De meeste infrarood panelen die wij leveren komen rechtstreeks van de fabrikant. Infrarood Achterhoek is o.a. dealer van Elbo-therm Infrarot Heizung; Volgens de Duitse Consumentenbond één van de beste verwarmingspanelen en natuurlijk gemaakt met de alom bekende Duitse "Grundlichkeit". Ze hebben stuk voor stuk een veiligheids- en kwaliteits certificaat én zijn voorzien van het VDE en TÜV keurmerk. Dit is voor ons heel belangrijk omdat wij onze klanten niet willen teleurstellen met een infrarood verwarming die je na een half jaar weg kunt doen omdat hij geen warmte meer afgeeft. Daarom zit op de meeste panelen 5 jaar garantie en een enkele, de panelen van keramiek en de keramische heaters, 2 jaar. Hiermee wordt ook aangetoond dat de panelen de investering waard zijn, de prijs-kwaliteitsverhouding klopt gewoon. Klik hier voor de gebruikers- en montagehandleiding van Elbo-therm panelen. 

Onze Infraroodpanelen produceren vrijwel geen elektrosmog. Het magnetische veld is minder dan de veldsterkte van een normale gloeilamp. De oppervlaktetemperatuur van de verwarming,- uitgerust met infraroodtechnologie, is maximaal 90 graden Celsius - productie volgens VDE. Er is geen gevaar voor ernstige brandwonden als het infraroodpaneel wordt aangeraakt.

Over kwaliteit en de voor- en nadelen

Kwaliteit:

Alle producten die wij leveren worden in Europa onder strikte kwaliteitsnormen vervaardigd.

Met het CE-keurmerk verklaart de fabrikant, in overeenstemming met EU-verordening 765/2008, dat het product voldoet aan de eisen die in de communautaire harmonisatiewetgeving vastgelegd zijn.

EG-richtlijn 2002/95 / EG betreft de beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur en regelt het gebruik van gevaarlijke stoffen in apparatuur en componenten. Het wordt, evenals de respectieve omzetting in nationaal recht, gezamenlijk aangeduid met de afkorting RoHS.

Voordelen:

Economische voordelen:
-Tot 50% minder aanschaf- en verwarmingskosten in vergelijking met andere verwarmingssystemen
-Verwarmingsrendement is bijna 100% en dit niveau wordt ook behouden
-Geen warmtecoating (opstijgende warme lucht, warm bovenaan, koud onderaan) - daarom goed geschikt voor hoge ruimtes
-Geen zuurstofverbruik
-Onderhoudsvrij (in tegenstelling tot brander, boiler, open haard)
-Geen extra kosten door schoorsteenvegen of opslag van hout, olie of pellets
-Eenvoudige montage via stekker
-Zeer lage installatiekosten
-Lange levensduur omdat er geen bewegende delen zijn
-Ruimtebesparend

Ecologische voordelen:
-Weinig energieverbruik door directe bestraling
-In combinatie met groene stroom de schoonste verwarming wereldwijd
-Geen uitstoot
-Comfortabel ruimteklimaat
-Hygiënisch; geen storende tocht
-Geen stofwerveling
-Geen droge lucht

Nadelen:

Nadelen van infraroodverwarming:
Verwarming met elektriciteit heeft nog steeds een slechte reputatie in Europa. Het argument is: de opwekking van elektriciteit is niet erg efficiënt en de kosten per kilowatt/uur voor elektriciteit zijn hoger dan voor olie en gas, al duurt dat niet zo lang meer door stijging van de gasprijzen. De energie die wordt verbruikt om de olie van het booreiland naar het vaste land- en naar de woning te transporteren wordt vaak vergeten.

De meesten denken dan ook aan power heaters, die eigenlijk energieslurpers zijn. Conventionele verwarmers kunnen echter niet worden vergeleken met de moderne infraroodverwarmers. Met name lobbyisten in de olie-industrie verspreiden wilde kritiek op internet over infraroodstralers om consumenten onrustig te maken omdat ze bang zijn voor de dalende verkoop van olie. Maar laat u zich daardoor niet weerhouden, ieder is baas over zijn eigen portomonaie. 

Kijk ook eens op https://nl.wikipedia.org/wiki/Infraroodpaneel voor meer informatie.

"Het zal zeker nog een paar jaar duren voordat deze vooroordelen verdwijnen en infraroodverwarming een gerespecteerd en ecologisch haalbaar alternatief is geworden". 

Bovenstaande zin is inmiddels achterhaald; infrarood verwarming wordt tegenwoordig gezien als een uitstekende en eenvoudige oplossing voor het oplossen van het verwarmings-probleem. Steeds meer mensen zien en voelen nu de voordelen en velen hebben het gas al vaarwel gezegd en verwarmen alleen nog met infrarood. 

Heeft u vragen over de voor- en nadelen van infrarood verwarmingssystemen?
Wij informeren u persoonlijk. Neem contact met ons op en leer meer over infrarood en onze producten.

© 2019 - 2024 MetM | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel