Hoeveel Watt heb ik nodig?

Om tot een goede keuze te komen kunt u uitgaan van het volgende:

Voor een zeer goed geïsoleerde ruimte (inclusief kieren) kunt u uitgaan van +/- 50 Watt per m², bij een normale plafondhoogte van ongeveer 2,40 m. - 2,80 m.

Voor een slecht geïsoleerde ruimte, b.v. een oude boerderij, 1-steens muren of veel ramen, heeft u 90 Watt per m². nodig.

Is uw woning/ruimte gemiddeld geïsoleerd ga dan uit van 70-75 Watt per m². 

Is de ruimte erg groot of zitten er b.v. hoeken in, verdeel het benodigde Wattage dan over meerdere panelen waarbij een paneel bij de zitplekken wat meer vermogen heeft dan op de plek waar alleen langs gelopen wordt.

Kabellengte:

Let op de benodigde kabellengte; De meeste panelen hebben een snoer van 2,5 meter. Uitzondering hierop is het 200 Watt paneel, hiervan is de lengte 1,5 meter. Is dit niet genoeg dan is het zaak de verlenging van de kabel zo kort mogelijk te houden; hoe langer het snoer, hoe meer vermogensverlies.

Stekker:

Alle panelen zijn voorzien van een kabel mét stekker, met uitzondering van de terrasheaters; deze zijn zonder stekker.

In welke ruimte kan ik de panelen gebruiken?

De Infrarood panelen kunnen binnen in iedere ruimte geplaatst worden. Daarbij moet wel gelet worden of het vochtige ruimtes zijn zoals bijvoorbeeld de badkamer. Voor een natte ruimte moet een paneel minimaal beschermingsklasse IP65 zijn; de Badkamer panelen met handdoekhouder zijn dit standaard. Een Basic/Standaard paneel is normaal beschermingsklasse IP44 maar wil je een Standaard paneel, bijvoorbeeld aan het plafond, in de badkamer dan kan dit ook. Deze kunnen IP65 gemaakt worden, dit kunt u aangeven bij het bestelproces. Let wel: alle panelen moeten met een minimale afstand van 1-1,5 mt. van de douchestraal gemonteerd/geplaatst worden.

Hoe monteer ik een paneel?

Voor de Gebruikers- en montagehandleiding van Elbo-therm panelen: Klik hier

 

© 2019 - 2024 MetM | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel